Apple DEP

Inrolare in Apple Business Manager

Device Enrolment Program (DEP) – este un serviciu automat de inregistrare a produselor in Apple Business Manager care iti ofera o metoda simpla de a administra dispozitivele Mac sau iOS intr-o companie sau o scoala. 

Serviciul de facilitare a inrolarii terminalelor Apple este oferit gratuit clientilor business, trebuie doar sa achizitionati dispozitivele de la noi si veti primi un DEP Reseller ID. 

Beneficii:

Grad ridicat de securitate

Dispozitivele sunt inrolate automat in platforma de management a dispozitivelor mobile (MDM) a companiei. Utilizatorii finali nu mai au posibilitatea sa elimine de pe dispozitiv setarile conforme cu politica interna a companiei.

Reducerea costurilor si efortului de administrare

Nu sunt necesare procese manuale – configurarea si administrarea dispozitivelor se face wireless. Echipele IT pot superviza wireless dipozitivele iOS apartinand companiei.

Configurare simplificata a dispozitivului

Echipele IT au posibilitatea sa configureze rapid si usor dispozitivele, iar utilizatorii sunt ghidati prin procesul de activare cu ajutorul “Setup Assistant” incorporat in dispozitiv.

Cum functioneaza?

Creeaza un cont pe https://business.apple.com/. Trebuie doar sa introduci cateva informatii de baza despre compania ta si numarul DUNS, pe care il poti gasi AICI. De asemenea, este necesar sa creezi un Apple ID dedicat administrarii DEP. Dupa finalizarea procesului de inregistrare vei primi un DEP ID special pe care trebuie sa ni-l comunici.

Creeaza conturi de admin si inregistreaza-ti dispozitivul. Poti crea un singur cont de administrator pentru toata compania/ scoala sau poti crea conturi diferite pentru diverse departamente.

Prin TOKEN te poti conecta la serverele MDM si le poti atribui anumite dispozitive folosind numarul de serie sau de comanda. Poti de asemenea configura o atribuire automata catre un anumit server MDM in cazul unor achizitii viitoare.

Atribuie profilurile necesare, aplicatiile si restrictiile dorite serverului tau MDM. Atunci cand utilizatorul va parcurge procesul initial de configurare, dispozitivul va fi atribuit automat serverului si va fi configurat conform specificatiilor tale.